Waarschijnlijk heb je wel eens wat gehoord over etherische oliën van iemand in je omgeving. Misschien heb je er over gelezen in een magazine. Grote kans dat je er wel eens een foto tegen bent gekomen op social media. Ze zijn eigenlijk overal! Maar wat zijn etherische oliën nu eigenlijk?

Etherische oliën.

Etherische oliën zijn vluchtige aromatische oliën die worden gewonnen uit planten. Als ze in de juiste condities groeien, op het juiste moment worden geoogst en worden gedestilleerd met de juiste zorg, kunnen ze ons helpen om ons lichaam gezond te houden. We kunnen ze gebruiken op zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De oliën worden uit de planten gewonnen door stoomdestillatieproces of compressie.
Etherische oliën zijn samengesteld uit kleine moleculen. Deze moleculen zijn zo klein dat ze door de huid heen kunnen gaan en zo in het lichaam terecht komen om hun werk te doen.

Niet alle etherische oliën zijn hetzelfde!

Niet alle oliën zijn veilig om te gebruiken zoals we de oliën van Young Living gebruiken. In verschillende (online) winkels zijn tegenwoordig etherische oliën te koop. Er staat “100% pure olie” op, maar dit is vaak niet het geval. Er zitten (synthetische) vulstoffen in waardoor de etherische olie niet meer puur is. Young Living is het ENIGE bedrijf dat het hele proces van etherische oliën in eigen beheer heeft. Dus vanaf het zaadje van de plant tot de olie in het potje doen zij zelf, waardoor de kwaliteit van de olie van therapeutische graad is.

Drie methoden om etherische oliën te gebruiken.

Op de huid
Young Living Etherische oliën kunnen direct op de huid worden aangebracht. Zorg er echter wel voor dat je de olie verdund (naar leeftijd). Hiervoor kun je Young Living’s v-6 olie gebruiken of andere natuurlijke oliën. Door de oliën op de onderkant van je voeten aan te brengen is de meest efficiënte manier om de olie in je lichaam te krijgen!

Aromatisch
De oliën kunnen geïnhaleerd worden direct uit het flesje of door een diffuser te gebruiken. Dit is de snelste manier om de werking van de oliën te ervaren. En ons huis ruikt geweldig!!

Inwendig
Young Living heeft hoge kwaliteit oliën, waardoor je deze oliën ook in kan nemen. Dit kan bijvoorbeeld door zelf capsules te maken, het tijdens het koken door je eten te mengen of door heel simpel een druppel in een glas water te doen!


We hebben vertrouwen in het gebruik van etherische oliën aangezien we alleen de oliën van Young Living gebruiken. Deze zijn 100% puur, organisch, er worden geen pesticiden en andere schadelijke chemicaliën gebruikt in hun oliën producten. Wij zijn niet medisch geschoold! We stellen geen diagnoses, behandelen niet, schrijven geen medicatie voor en geven geen medisch advies. Ook al zijn de etherische oliën van Young Living veilig om te gebruiken, wij raden altijd aan om bij zwangerschap, medische klachten of medicijngebruik eerst met de huisarts te overleggen, voordat je overgaat tot het gebruik van etherische oliën. Alle aansprakelijkheid voor schade, directe of indirecte, die het gevolg zijn van het gebruik van informatie die door middel van de site is verkregen, geheel uitgesloten.
Aan de inhoud van WellnessEssentials.nl kunnen geen rechten worden ontleend.