De meeste etherische oliën die te koop zijn, zijn alleen geschikt voor cosmetica en parfums. Wie kiezen speciaal voor de oliën van Young Living omdat deze van hoge therapeutische kwaliteit zijn.

Bij Young Living staat puurheid en kwaliteit van hun etherische oliën al meer dan 25 jaar voorop. Zij hebben dan ook, als enige etherische olie leverancier ter wereld, hun eigen boerderijen die overal ter wereld te vinden zijn. Young Living besteedt geen enkel proces uit in de ontwikkeling van hun producten. Zo kunnen ze vanaf het begin tot aan het eind van het productieproces – de puurheid en authenticiteit van hun etherische oliën controleren en waarborgen.
Dit vormt het unieke gepatenteerde Seed to Seal proces:


Young Living werd in 1993 opgericht door D. Gary Young.
Gary kwam in aanraking met aromatherapie toen hij in een rolstoel zat na een ongeluk.
Zijn genezing daarvan heeft er voor gezorgd dat hij het bedrijf heeft opgericht.
Hij was als boerenzoon altijd al gefascineerd door de natuur en daarom sprak de geneeswijze van aromatherapie hem aan.
Inmiddels zijn we ruim vijfentwintig jaar verder en is Young Living van een organische kruidenboerderij uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan drie miljoen leden!


Een aantal feitjes over Young Living:

  • Young Living heeft al meer dan 25 jaar ervaring als wereldleider in onderzoek naar en destillatie van etherische oliën.
  • Om de geleverde kwaliteit te blijven waarborgen wordt iedere partij olie aan strenge tests onderworpen. Zowel door YL zelf als door derden.
  • Young Living heeft de verbouwing van alle planten in eigen beheer op hun eigen boerderijen, die over de hele wereld verspreid staan.
  • Deze boerderijen zijn geopend voor publiek zodat je zelf kunt ervaren hoe het allemaal in zijn werk gaat.
  • Young Living heeft het allergrootste aanbod in enkele oliën en melanges.
  • Young living heeft tevens producten die inzetbaar zijn op elk gebied van je leven, zowel in als buitenshuis.
  • Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij het verbouwen van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd.